Fysisk Træning

Er det personlig træning du har brug for, er de fem første spørgsmål jeg stiller dig:

- Hvad er dit konkrete mål?

- Hvad er dit udgangspunkt?

- Hvilken indsats er du parat til at yde for at nå fra A til B?

- Hvor vigtigt er det for dig?

- Hvad er din tidshorisont?

Når det er afklaret, ligger vi sammen en realistisk plan.

Til fysisk træning/genoptræning har jeg specialiseret mig i funktionel træning med simple midler, og træning i varmtvandsbassin.

Jeg bruge bl.a.:

TRX Suspension Training

En helt unik træningsform! Uanset om dit udgangspunkt er elitesport, helt utrænet, eller du har behov for genoptræning kan TRX Suspension Training tilbyde hele spektret.

Du bruger din egen kropsvægt som modstand, justere belastningen trinløst undervejs, og arbejder i alle planer med balance og koordination. Et af de bærende principper i træningen er, at du arbejder indefra og udefter, og hele tiden har udgangspunkt i din kropskerne. Du kan derved ikke undgå, at opnå bedre stabilitet i ryggen og funktionel styrke i kroppens led.

Kredsløbstræning, smidighed og strækøvelser kan integreres i styrketræningen, eller være det primære fokus. Og du kan få din træning, hvor som helst, når som helst. Der er ingen begrænsninger.

Aquafitness og træning i varmtvand

En mere effektiv og behagelig træningsform finder du ikke! Der er stort set ingen skaderisiko og du får stabilitet, balance, koordination og smidighed som sidegevinst.

Aquafitness er særdeles effektiv træning stående i 34 grader varmt vand til brystet. Når det er på hold basis træner vi til musik, men uden svære trin og serier, så alle kan være med.

Vandtræning har været min store passion i mange år, og jeg har udviklet et helt unikt system, hvor styrketræning, smidighed, koordination og udholdenhed går op i en højere enhed, samtidig med at musikken gør det sjovt og intenst. Gennem årene har jeg trænet alt fra gigtpatienter til højintensitets styrketræning for herre og afholdt kurser for instruktører.

Træning i vand har rigtig mange fordele. Bl.a. er det:

  • Supereffektivt for holdningsmuskulaturen og stabiliteten i bækken, ryg og skuldre (core træning), idet balancen hele tiden er udfordret, hvilket giver en ekstra træningseffekt, så både den dybereliggende muskulatur og den større overfladiske muskulatur trænes samtidigt

  • Der kan trænes ved både høj og lav intensitet og på mange forskellige niveauer samtidigt

  • Belastningen på ledene reduceres stærkt af vandets opdrift

  • Der er vedvarende, men variabel belastning gennem hele bevægelses området, hvilket muliggør smidighedstræning uden risiko for overbelastning, idet belastningen variere svarende til det selv-inducerede tryk

  • Der trænes i alle retninger på én gang, således at den indbyrdes balance og symmetri i muskulaturen tilgodeses.

Ud over konventionel fysisk træning tilbyder jeg en helt særlig form for øvelser, som har et mere behandlende formål end træning:

TRE

Trauma Release Exercises er en teknik til afspænding af kroniske muskulære spændingsmønstre lagret i kroppen ifm. traumatiske og stressfulde oplevelser.

Gennem livet kommer vi alle, i større eller mindre grad, i situationer, hvor kroppen reagere på mulige faremomenter med kraftige instinktivt udløste muskulære sammentrækninger.

Uanset at faren er drevet over, kan det være svært helt at slippe disse spændinger igen.

TRE bygger på helt simple principper og øvelser, som udløser kroppens egen

naturlige respons til afspænding af ophobet stress i kroppen.

Se den lille video med en soldat som blev TRE-behandlet for følgerne efter en vejsidebombe. Hans tilfælde er ekstremt, men meget illustrativt for systemet. Mindre ekstreme tilfælde har lige så god effekt. Jeg bruger det selv jævnligt til generel afspænding, og har holdt kurser i selvbehandling med TRE og selvmassage for flygtninge med svære traumer. Du kan lære det af mig på et par timer, og fortsætte hjemme på egen hånd. Det er helt uden risiko.

Priser:

Personlig træning pr. time 650 kr.

Du er også velkommen til at dele træningen med et par venner. Er I flere, finder vi en god pris på privat holdtræning tilrettelagt specielt til jer.